7. kokoontuminen 25.10



Keskiviikkona 25.10 minä, Robert ja Julia menimme käymään Vähä- Heikkilän ala-asteella heti aamusta. Noin kello 8:45 menimme yhdessä 4. luokkalaisten oppitunnille, jolla koulun rehtori toimi opettajana. Kerroimme ensin lyhyesti ja mahdollisimman selkeästi meidän projektista, sekä selitimme kilpailun ohjeet. Neljäsluokkalaiset olivat yllättävän vastaanottavaisia ja lähtivät heti pohtimaan omia ideoitaan ryhmissä, joihin he saivat itse jakaantua. Melko hyvin nämä oppilaat ymmärsivät asian pointin ja keksivät hyviä ideoita. 

Muutamia ideoita oli mm. kaupunkikierroksia Turussa, Egyptin pyramidien tutkiskelua, sekä avaruus juttuja. Osa lapsista kirjoitti ideansa, toiset taas piirsivät meille hienoja kuvia.  
Loppujen lopuksi voittaja joukkueen valinta oli aika helppoa, sillä yhdellä ryhmällä oli selkeästi enemmän erikoisia ideoita. Voittajat saivatkin palkinnoksi pienet karkkipussit, jotka saivat kuitenkin avata vasta kotona.  Lopuksi jaoimme myös koko luokalla Suku- Laku patukat, kiitoksena avusta.

Tunnin jälkeen menimme opettajien huoneeseen kahvittelemaan, juttelimme samalla parin mies opettajan kanssa. Välitunnin jälkeen menimme seuraavaksi 6. luokkalaisten tunnille, jota sama rehtori opetti.  Huomasimme heti että nämä lapset olivat vanhempia, joten sitä myöten hieman fiksumpia. Loistavia ideoita alkoi parilta oppilaalta heti satelemaan, mikä oli aivan mahtavaa. Selitimme heille samat asiat kuin edellisellä tunnilla ja annoimme heille noin. puoli tuntia aikaa työskennellä ryhmissä. 

Voittaja joukkueen valinta oli tällöinkin oikeastaan aika selkeää, sillä heillä oli kaikista eniten omaperäisiä ja mielenkiintoisia ideoita. Saimme kuitenkin myös muilta ryhmiltä loistavia ideoita.

Koulu vierailu sujui siis todella hyvin ja mutkattomasti, ja saimme kaiken sen mitä halusimmekin. 


Sillä aikaa kun me kolme olimme Vähä- Heikkilässä, muut pajalaiset olivat koululla suunnittelemassa esitystä, joka on aika pahasti vaiheessa. Jäimme vielä kaikki yhdessä sitä hieman ideoimaan ja saimmekin aika hyvän rungon ja pari hauskaa ideaa keksittyä. Nyt täytyy vain saada hieman rekvisiittaa, sekä askartelutarvikkeita, mutta eiköhän me saada hommaa aika paljon eteenpäin jo ensiviikolla.

Lopuksi oppilas- ohjaajamme Samuli "haastatteli" meitä kaikkia vielä yksitellen, ja kyseli mm. tunnelmia ja mielipiteitä siitä, miten projektipajallamme meilestämme asiat sujuu.





         - Nea

Kommentit