Loppukirjoitelma

Paja 21 – Lisätty todellisuus oppimisen tukena 


Nyt on sitten saatu meidän osalta projekti päätökseen, ja hyvin tuloksin! Tehtävämme oli kerätä koululaisilta ideoita, mihin lisättyä todellisuutta voitaisiin lähitulevaisuudessa hyödyntää opetuksessa. Aloitimme hieman ihmetellen aihetta, mutta pääsimme nopeasti kiinni ideaan ja rupesimme suunnittelemaan koulukäyntejä. Käynnit menivät niin kuin pitikin, ja saimme riittävästi materiaalia kerättyä. Lapsilta saatuja ideoita oli hauska lukea, ja sieltä löytyi paljon oikeasti käyttökelpoisiakin ideoita. Lapset palkittiin tekeleistään pienillä karkkipusseilla, jotka Roope oli saanut hankittua nimettömältä sponsorilta. Saimme lasten tekeleisä myös pientä tilastotietoa, mihin he haluaisivat eritoten hyödyntää lisättyä todellisuutta. 

Posteripojat käyttivät huomattavasti aikaa posterin väsäämiseen erittäin pienellä aikaisemmalla teknisellä kokemuksella ja saivat aikaan komean ja erittäin esittävän posterin! Esitystiimikin näemmä loihti meille voittoon johtaneen esityksen, joka yllätti kyllä taikurit itsensäkin. Finaaliin johtanutta esitystämme hieman muokattiin loppukoitosta varten, ja hieman ehkä vaarallinenkin lisä Pohjoiskorean heittämien paperilennokkien kera höystettynä tuotti hyvää tulosta ja yleisö viihtyi. Viihteen lisäksi esityksestämme kävi ilmi mitä teimme riittävän ytimekkäästi, että kaikki varmasti jaksoivat kuunnella. 

Projektipaja on ollut pajallemme mukava kokemus ja meille sattuikin merkillisen hyvä tiimi, jonka kanssa oli helppo toteuttaa suunnitelmat. Epäonnistumisia ei juuri sattunut tiellemme, ja jos sattui, niin niistä päästiin yli nopeasti. Suurin epäonnistumisemme oli ehkä, että heitimme kaikki esitykseemme liittyvän materiaalin roskiin heti ensimmäisen esityksen jälkeen, joten jouduimme tekemään kaiken uusiksi finaalia varten. Tämä kuitenkin mahdollisti pienen muokkauksen, joka luultavasti johti voittoon! Toivommekin, että saamme voittorahoilla tutustua toisiimme vielä lisää ja siten ylläpitää kontaktejamme. Uskoisin että koko paja on tyytyväinen lopputulokseen, kuten myös toimeksiantajamme Rauli. Opiskelijaohjaajamme Samuli voinee ehkä ottaa hieman kunniaa menestyksestämme, mutta hän lähinnä opasti meitä oikeaan suuntaan. jos olimme eksyksissä. Paja 21 kiittää kokemuksista ja jatkaa kohti uusia tuulia! Jokainen meistä varmasti oppi opintojakson aikana jotakin.


-Toivo

Kommentit